• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Ігротеки в пришкільних таборах «Знай свої права та поважай права інших»

Ігротеки в пришкільних таборах «Знай свої права та поважай права інших»

2014-06-23

/Files/images/ігротека13.jpg

Ігротеки в пришкільних таборах

«Знай свої права та поважай права інших»

Довгоочікуване дітворою літо у самому розпалі, а тому на часі гостро стоїть питання організації відпочинку, оздоровлення та змістовного дозвілля школярів.

/Files/images/ігротека2.jpgПрацівниками Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щороку проводяться різноманітні заходи у пришкільних таборах, переважна більшість з яких гостинно відчиняє двері на початку червня. До роботи залучаються волонтери центру – студенти Роменського коледжу КНЕУ – майбутні соціальні працівники.

/Files/images/ігротека1.jpgСтуденти підготували та провели вуличні ігротеки «Знай свої права та поважай права інших». Мета заходу: розповісти школярам про їхні права й свободи, визначені Конвенцією; навчити правильно реалізовувати свої права; виховувати в
дітей поважне ставлення до власної особистості та інших.

/Files/images/ігротека7.jpgЗа допомогою віршів, ілюстрованих казок та рольових ігор, дітей було ознайомлено із взаємовідносинами особистості та оточуючого світу. Учнів поінформували про такі невід’ємні права юних громадян як право на життя, освіту, медичне обслуговування, піклування, вільне спілкування та вчителі ще дали зрозуміти їм, що окрім права учні мають обов'язки : гарно вчитися, не запізнюватись на уроках, бути ввічливими, гарно поводитись під час уроків і на перервах, дотримуватись чистоти і порядку та ін.

/Files/images/ігротека6.jpgДіти в ігровій формі повторили права дітей, записані в Конвенції ООН, усвідомили, що права людини починаються з прав дитини, розв’язували різні правові ситуації. Особливо сподобався дітям гра «Які умови необхідні для захисту прав дитини?», в якому вони наочно продемонстрували соціальні й емоційні зв’язки, що забезпечують необхідні умови для виживання та розвитку дитини.

/Files/images/ігротека9.jpgЗагалом, всі учасники заходу, як вчителі, так і учні, залишились задоволеними та отримали масу позитивних емоцій та вражень. Школярі зробили висновок, що при реалізації своїх прав не можна порушувати права та інтереси інших.

/Files/images/ігротека12.jpgПісля завершення роботи пришкільних таборів працівники Роменського міського ЦСССДМ продовжуватимуть інформаційно-просвітницьку діяльність за місцем проживання дітей та в оздоровчому закладі «Вогник», який працюватиме до середини серпня.

Валентина Жогло,

директор Роменського міського центру

соціальних служб для сім’ї, дітей, молоді

Кiлькiсть переглядiв: 429

Коментарi