Захисти себе від туберкульозу!

2014-03-19

/Files/images/фото 1.jpg

Захисти себе від туберкульозу!

19 березня 2014 року в Школі волонтерів на базі РК КНЕУ відбулася лекція з елементами відеолекторію на тему: «Туберкульоз» з нагоди Міжнародного дня боротьби з туберкульозом – 24 Березня.

Туберкульоз – шкідливе захворювання викликане вірусом – збудником який називається: Паличка Коха. На захід був запрошений лікарь – фтизіатр Роменської ЦРБ туберкульозного відділення – Монукало Валентин Станіславович.

Лікар в доступній формі розповів про цю небезпечну хворобу та як себе поводити щоб не захворіти нею.
З виступу лікаря студенти ознайомились з інформацією про те, що туберкульоз – це хронічне інфекційне захворювання, дуже різноманітне за проявами.
Також присутні дізналися про те, що туберкульозні палички вражають не тільки органи дихання, а й інші органи, такі як: кишечник, кістки, сечостатеві органи, шкіру і т.д.
Туберкульоз – хвороба соціальна. Ця хвороба, як правило перетворюється в епідемію коли в країні економічна криза. Також туберкульоз в великих масштабах виникає під час воєн.
На сьогодні туберкульоз прогресує у нас на Україні. Не зважаючи на запобіжні заходи, які проводить наше міністерство охорони здоров’я, по даним статистики в Україні кожну годину вмирає одна людина, а також щогодини, туберкульозом заражається три чоловіка. А всього в Україні, на сьогодні хворіє 1,5% населення. Та ще і з’явилася нова, мутована форма туберкульозу під назвою: «Хіміорезистентний туберкульоз». Ця хвороба ігнорує раніше винайдені лікарські препарати від туберкульозу.
Студентам було запропоновано слідкувати за особистою гігієною, мити руки перед вживанням їжі, правильно себе поводити на вулиці в спільних місцях, де перебуває велика кількість людей, та завчасно приходити на планові перевірки на це небезпечне захворювання.
Захід пройшов дуже цікаво. Вкінці всі висловили подяку лікарю за корисну та цікаву розповідь.

Фахівець із соціальної роботи

Коваленко І.В.

Кiлькiсть переглядiв: 298

Коментарi